Page précedente

Biscarrosse

  • 40600 BISCARROSSE

Geschiedenis van Biscarrosse

Overal ter wereld hebben de grote gebeurtenissen van de geschiedenis hun sporen nagelaten. Soms heeft dit van bepaalde plaatsen toeristische trekpleisters gemaakt die ook vandaag nog ontdekt kunnen worden. In camping La Rive de Biscarrosse kunt u heerlijk ontspannen tijdens uw vakantie in een Franse streek met een interessante geschiedenis.

De grote gebeurtenissen uit de geschiedenis van Biscarrosse

Biscarrosse is lang een bosbouwgemeente gebleven dankzij de teelt van dennenbomen die vandaag het bosgebied van Les Landes vormen. De spannendste bladzijden uit haar geschiedenis werden echter tijdens de opkomst van de luchtvaart geschreven.

Na de Eerste Wereldoorlog, in 1930, richtte Pierre-Georges Latécoère een assemblage- en testfabriek op voor watervliegtuigen, die nog steeds bekend staan als “paquebots des airs”. Dit gebeurde in een zeer gevoelige tijd toen de oversteek van de Atlantische Oceaan met gewone vliegtuigen te riskant was. Deze icoon van de Franse burgerluchtvaart besloot vliegtuigen te bouwen die op het water konden drijven om op te stijgen en te landen. Hij koos Biscarrosse vanwege de belangrijke hydrografische eigenschappen en de gunstige ligging voor zijn project. Hij richt er een luchtmachtbasis op die de meertjes van Biscarrosse en Parentis tot getuigen maakten van de ontwikkeling van de grootste watervliegtuigen bestemd voor de transatlantische post. Aan het stuur van de vliegtuigen zaten beroemde piloten zoals Antoine de Saint-Exupéry, Henri Guillaume en Jean Mermoz.

Enige tijd later werden de activa van Pierre-Georges Latécoère geliquideerd wegens financiële problemen. L’Aéropostale werd opgevolgd door passagiersvervoer met Air France als voorloper. Er vlogen dus honderden commerciële watervliegtuigen over deze wateren voordat het transport wordt stopgezet.
Het Musée de l’Hydravion” (Watervliegtuigmuseum) in Biscarrosse bij camping La Rive staat tijdens uw vakantie bovenaan de lijst van locaties die terugvoeren naar deze wereld vol emoties.

Lees ook informatie over het weer in Biscarrosse.