Page précedente

De haven van Larros

  • 33470 GUJAN-MESTRAS

U kunt een bezoek brengen aan de haven en de oesters proeven

De Haven van Larros is een van de 7 emblematische havens van Gujan-Mestras!

Tussen pittoreske huisjes, scheepswerven, traditionele boten, oesterschelpen …en de “Barbot” natuurlijk, waant u zich in een andere wereld!

Bezoek het oestermuseum

  • De projectieruimte: NIEUWE FILM IN 2019! Op een groot scherm delen gepassioneerde oesterkwekers hun dagelijkse leven met u; aan de branding, in een huisje, op de terrassen waar u oesters kunt eten… Aan de hand van prachtige afbeeldingen ontdekt u hier een uitzonderlijke plek… Het Bassin d’Arcachon.
  • De instructieruimte: Collectors, oesterzakken, mastouns… in de instructiezaal presenteren oesterkwekers het materiaal dat ze gebruiken en laten ze de kweektechnieken zien die in het Bassin d’Arcachon worden toegepast.
  • De geschiedenisruimte: U gaat terug in de tijd en ontdekt de wonderbaarlijke geschiedenis van de oesters door de eeuwen heen. De menutafel zal uw smaakpapillen weten te prikkelen met originele en smakelijke recepten.
  • De ontdekkingsruimte: Dit is een ludieke ruimte voor jong en oud met een quiz-interface, twee aquaria en diverse media om zelf te verkennen. Hier vindt u antwoorden op uw vragen over vijanden van de oester, voortplanting en oesters over de hele wereld.
  • De mariene ruimte: Hoe werken de getijden? Wanneer werken we op de banken? Wat doet een oesterkweker op het land? U gaat de miniatuurwereld van oesterkwekers binnen aan de hand van realistische modellen.

Het buitenparcours

Een museum dat anders is dan andere, met een buitenruimte! Dit ontdekkingsparcours, verlevendigd met visuele media, zorgt voor een beter begrip van het milieu om ons heen.

Kunt u nu de flora van het Bassin d’Arcachon herkennen? Ziet u het verschil nu tussen een platte (oester) en een pinnace? En kunt u de quiz van het oesterhuisje maken?