Page précedente

Arcachon zoo

  • Arcachon zoo
  • La Teste-de-Buch

Bezoek de dierentuin van het bekken van Arcachon

De dierentuin van het Bassin van Arcachon, genesteld in het hart van de sublieme Gironde, is een ecologisch en educatief juweeltje dat bezoekers van alle leeftijden betovert met zijn diversiteit aan dieren en inzet voor natuurbehoud. Deze uitzonderlijke dierentuin is gebaseerd op de principes van het behoud van wilde dieren en het vergroten van het bewustzijn over de natuur en biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die door de deuren komt.

De dierentuin van het Bassin d’Arcachon laat de rijkdom en diversiteit van het gebied zien, met een ruimte gewijd aan de bescherming van de biodiversiteit, waar meer dan 250 dieren uit verschillende delen van de wereld leven. Van de majestueuze Afrikaanse leeuw tot de schattige Madagaskar maki en minder bekende diersoorten zoals de Bhutanese takin, de dierentuin biedt een meeslepende ervaring waar bezoekers meer te weten kunnen komen over deze fascinerende wezens.

Ontdek de dieren in de dierentuin

De dierentuin van het Bassin van Arcachon is een waar paradijs voor dierenliefhebbers. Met meer dan 800 soorten biedt het een unieke en gedenkwaardige ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Van de majestueuze Afrikaanse witte leeuw tot de nieuwsgierige Madagaskische maki, elk dier wordt met zorg en respect behandeld. De moderne faciliteiten en grote ruimten van de habitat zijn zo ontworpen dat de dieren kunnen leven in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke habitat ligt. De dierentuin biedt ook educatieve evenementen om bezoekers bewust te maken van het belang van het behoud van flora en fauna en draagt actief bij aan programma’s voor het behoud van bedreigde diersoorten.

De dierentuin van het Bassin d’Arcachon, vlakbij onze camping in Biscarrosse, is een ideale plek voor een dagje uit met het gezin of een leerzaam uitje.

Zodra je de dierentuin binnenkomt, voel je de fascinerende sfeer. De schaduwrijke wandelpaden en weelderige tuinen creëren een rustgevende omgeving die doet denken aan de natuurlijke leefomgeving van dieren. Elke ruimte is zorgvuldig ontworpen om de bewoners van de dierentuin optimaal comfort te bieden, terwijl bezoekers zich kunnen onderdompelen in hun eigen wereld.

Verkenning van wilde dieren en milieubewustzijn

De habitats zijn ontworpen om de natuurlijke omstandigheden van de dieren natuurgetrouw na te bootsen, zodat bezoekers ze kunnen zien evolueren in een omgeving die sterk lijkt op hun natuurlijke habitat. Van kristalheldere watervallen tot majestueuze bomen en rotsachtige omheiningen, elk detail is ontworpen om de essentie van flora en fauna uit de vier hoeken van de wereld op te roepen.

Een van de speciale kenmerken van de dierentuin van het Arcachon Basin is de toewijding aan natuurbehoud. In samenwerking met natuurbeschermingsprogramma’s en internationale organisaties die zich inzetten voor de bescherming van wilde dieren, speelt de dierentuin een cruciale rol bij het behoud van bepaalde bedreigde diersoorten. Van fokprojecten in gevangenschap tot herintroductie-initiatieven in het wild, de dierentuin levert een actieve bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit in de wereld.

Bezoekers kunnen ook meer leren over wilde dieren en het belang van natuurbehoud door middel van interactieve tentoonstellingen en educatieve displays. Gepassioneerde gidsen delen hun diepgaande kennis over de gewoonten en het gedrag van de dieren en de uitdagingen waarmee ze in hun natuurlijke omgeving worden geconfronteerd. Deze educatieve aanpak is erop gericht om het publiek bewust te maken van het belang van natuurbehoud en te inspireren tot positieve actie om de natuur te beschermen.

Een wild avontuur midden in de natuur

De dierentuin van Arcachon Basin is ook een plek waar bezoekers van alle leeftijden zich kunnen vermaken en verbazen. Jongeren krijgen de kans om exotische diersoorten te ontdekken en deel te nemen aan leuke activiteiten, terwijl volwassenen kunnen ontspannen en kijken hoe de dieren vreedzaam evolueren in hun habitat.

De dierentuin biedt ook een unieke culinaire ervaring. Bezoekers kunnen lokale gerechten proeven terwijl ze genieten van een panoramisch uitzicht op enkele van de internationale omheiningen. Deze combinatie van smakelijk en visueel genot creëert een complete onderdompelende ervaring voor de zintuigen.

Kortom, de dierentuin van het Bassin van Arcachon overstijgt de verwachtingen van een eenvoudig dierenpark en wordt een plaats van ontdekking, behoud en educatie. Door zijn voortdurende inspanningen om de biodiversiteit te beschermen, het publiek bewust te maken en een onvergetelijke ervaring te bieden, belichaamt de dierentuin de waarden van behoud en waardering van de natuur die de regio van het Bassin van Arcachon dierbaar zijn. Of je nu een liefhebber van wilde dieren bent, nieuwsgierig naar wilde dieren of gewoon op zoek naar een bijzonder dagje uit in contact met de natuur, de dierentuin van het Bassin van Arcachon belooft een onvergetelijk avontuur in het hart van een betoverende dierenwereld.

Hoe kom ik bij de dierentuin vanaf de camping?

De dierentuin van het Bassin d’Arcachon, vlakbij onze camping in Biscarrosse, is een ideale plek voor een dagje uit met het gezin of een leerzaam uitje.

Op slechts 23 km van de camping bereik je de dierentuin van het Bassin van Arcachon in 25 minuten met de auto, en voor de meer moedigen, in 1 uur en 15 minuten met de fiets.